Wedstrijdparcours

DR bordjeHet parcours gaat over het kronkelende en rustige water van de Dommel tussen Sint-Michielsgestel en ’s-Hertogenbosch. Op deze route zijn enkel roeiboten toegestaan, ander waterverkeer niet.

Parcours
Het parcours van de Dommelregatta loopt van Sint-Michielsgestel tot aan 's-Hertogenbosch. Als gevolg van een gelijktijdig evenement op en rond het Vughtereiland is de finish in 2015 met 200 meter verlegd. Dit beviel uiteindelijk zo goed dat de totale lengte van het parcours sindsdien 7,3 kilometer bedraagt. Voor de jeugd loopt het parcours van de brug bij Halder tot aan 's-Hertogenbosch en bedraagt de lengte 4,3 kilometer.
Alle tijden in 2015 waren dus direct ook een baanrecord. In 2016 moest de Dommelregatta helaas afgelast worden vanwege teveel stroming bij de stuwen. Dit betekent dat 2017 weer kans geeft op het zetten van een baanrecord in diverse nummers.

Boten te water laten
Alle boten worden te water gelaten bij Roeivereniging De Hertog.

Stuurliedenvergadering
Voor ieders veiligheid organiseren wij een stuurliedenvergadering die verplicht is voor elke stuurman (-vrouw).
Zie verder de pagina voor Stuurlieden.

Kaarten
Het wedstrijdparcours, het startgebied van Sint-Michielsgeestel en Halder (inclusief inhaalverbod) en het finishgebied zijn in kaart gebracht. Door op onderstaande links te klikken kunt de kaarten afzonderlijk downloaden.

pdf_icon Wedstrijdparcours
pdf_icon Startgebied Sint Michielsgestel
pdf_icon Startgebied Halder
pdf_icon Finishgebied 's-Hertogenbosch

NB kaart startgebied Sint-Michielsgestel:
Het kanovlot aangeduid met GES is enkel te gebruiken in noodgevallen. Er zijn geen voorzieningen op de wal.
NB kaart finishgebied:
Bij de finish is er géén ruimte voor publiek, enkel voor de wedstrijdleiding. Wij maken gebruik van privé-gronden, er is geen openbare ruimte.
Vlotnamen zijn gewijzigd als volgt: VE1 = VE groot, VE2 = VE klein, BAS = NOBLE.

 

 

 

 

Volg ons

Roeivereniging De Hertog


Dommelregatta